Hatunumla Problemim Var!


 
HATUNUMLA PROBLEMİM VAR!

Heyecanla evde Şaban'ı bekliyordu Nihal. Akşamı zor etti. Eşinin sevdiği yemekleri yapmıştı çünkü… Bir süredir limoni olan aralarını böyle düzelteceğini ümit etmişti…

Kapının zili çaldı, kapıyı küçük kızı Nehir açtı. Nehir de babasından okul çantası bekliyordu. Kızı, Babasını tabiri caizse parmağında oynatıyordu. "Babacığım babacığım" deyip, yüzünü gözünü ellerini öper sonra Markete gidelim mi, babacığım?” derdi.

Babası da bu sevgi seline dayanamıyordu. O an kızı "Evi, arabayı üstüme yap." dese "Hayır" diyemezdi herhalde. Bu adamın tüm huysuzluğu bana, ne bitmez çilem varmış” diye düşündü…

Şaban eve geldiğinde Nehir çantasını göremeyince Babacığım çantam nerede?” diye sordu.

Kızım, yarın alacağım” demesine kalmadan “İnanamıyorum babacığım, sen benim çantamı almayı unuttun mu?” diyerek yüzünü asıp odasına çekildi. Babasının içi gitmişti. Arkasından kızın odasına gitti.

Babacığım benim, ben seni hiç unutur muyum? İşim uzadı, o arada kırtasiyeler de kapanmış, söz yarın getireceğim çantanı.”

Kızının yüzü hemen düzelmişti, kucağına atladı babasının. Aslannn babacığımmmm, şu pembe bebekli olanlardan alacaksın değil mi babacığımmmmm?”

Tabii babacığım, senin istediğinin aynısı olacak.”

Nehir, babasının yüzünü öpücüklere boğmuştu…

Mutfaktan Nihal tüm bu olanlara bakıp düşündü; bu kızı bu kadar karşı konulmaz yapan neydi?

Kızlarına olan merhameti kendisine karşı neden göremiyordu?

O kadar yemek pişirmişti ama kocası salona oturacak mı yoksa dışarı mı çıkacak onu bile bilmiyordu. Kendisi ağzını açtığı an Şaban yüzünü buruştururdu, ama kızı ona trip yapınca arkasından odasına gidiyordu… “Hayat işte” diye geçirdi içinden. Demek benim de alınyazım buymuş…”

Kocası odaya yöneldi, giydiği rahat kıyafetlerinden Nihal anladı ki evde kalacak …

"Aç mısın?"

"Yok, yemek yedim."

"Olsun, burada ya… En azından dışarı gitmedi” diye düşündü Nihal ve hemen tatlısıyla kuruyemişi sehpaya koydu. Bergamotlu çaydan da ince belli bardağa doldurdu ve kocasının önüne koydu.

"Başka bir şey iste misin?"

"Yok, Nihal…" 

Direkt lafı uzatmadan konuya girdi Nihal.

Kaynanasının yaptıklarını nefes almadan bir bir anlatmaya başladı. Kaynanası ile evlendiğinden beri sıkıntı yaşıyordu. Kaynanası küçük oğlu Yavuz’un peşinde pervane benim kocam da annesine… Kaynanası o gün arkasından konuşmuştu, Nihal'i beğenmiyordu. Diğer gelinleri kaynanasını evine almamıştı ama Nihal'in evinde altı ay kalmıştı. Bir türlü kaynanasına yaranamıyordu. Kaynanası sevmiyordu, Nihal bunu bir türlü  anlamıyordu, "Her şeyi yapıyorum, bu kadın niçin böyle şeyler yapıyor?" diye düşünüyordu. Eşi ile bu yüzden sık sık bu konudan tartışıyorlardı. Eşi annesini tutunca geriliyordu.

Bu annen olacak kadın bugün yine beni aradı….” demesiyle "Yine aynı problem" diyerek Şaban üfledi, başka tarafa baktı ama Nihal ne kadar itici olduğun farkında bile değildi…

"Ne yapayım Nihal, annem böyle… Değişmiyor, sen duymamazlıktan gel…"

Biz kocalarımızın kızlarımıza düşkün olduğunu görürüz ama nedenini merak etmeyiz, düşünmeyiz. Sadece kızı olduğu için ona düşkün zannederiz. Halbuki bir kadın, kızının yaptığı nazı cilveyi yapabilse, küstüğünde bile tatlı küsebilse, isterken üstten üstten emreder tarzda değil de hafif gerdan kırıp istese, kocasının ne kadar değiştiğine kendi bile inanamaz… Kocası isteğini yerine getirdiğinde Tabii alacak” tarzı olmasa, gelen şeye kız çocukları gibi sevinebilse, sonraki isteği yerine getirmeye daha istekli olacak adamlar…

Meğer kocamın düşkünlük sebebi kızı olması değilmiş, kızındaki tarzmış…

Bunu anlamadan kadınların güç dalaşına girip huzursuz geçirdiği seneler,

Vah vah size seneler…

Hayat bazen ne kadar da Nazan Öncel şarkıları gibi, değil mi?

Ne diyordu şarkıda?

"Soruyor musun bakalım, nasılsın diye?

Ne biliyorsun, belki iyi değilim bu gece?

Anlamadan, dinlemeden (…)"

Nereye böyle

Vah kocamın halini hatırını sormadan derdimi anlatmaya başladığım o akşamlara…

Vah ki ne vah…

 &

 Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir. 

Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarımızı  buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çözüm ne kadar basitmiş aslında😊 çok geç olmadan öğrendiğim için çok mutluyum....
    Emeği geçen herkesten Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş . Ne kadar tanıdık sahneler var, yazanın emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Şarkı ile bitirmek çok güzel olmuş 😌 emeğinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Elinize emeklerinize sağlık … 🙏 okumaktan keyif alınan ve zengin içerikli, merak uyandıran yazılar olmuş 🍀

    YanıtlaSil
  6. Emeğinize sağlık 🥰

    YanıtlaSil
  7. Bir kız çocuğunun davranışına bakıp strateji çıkarabilmek probleminde çözülmesini sağlıyor.😊Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder