Ertelemeden Duramıyor Musun Sen De?

 
ERTELEMEDEN DURAMIYOR MUSUN SEN DE?

Dünya baş edilemez bir yer olmuştu sanki artık. Burada bir gün, bir saat bile fazladan kalmaya tahammülü kalmamıştı. Yalvarıyordu içten içe, benim de gitme vaktim gelmiş olsun artık, lütfen…


Oysa nasıl da hayat dolu bir insandı ömrü boyunca. Çocukluğundan gençliğine, hatta kırklı yaşlara kadar hep neşe saçan kişiliğiyle tanımışlardı onu. Girdiği ortam renklenirdi. Onun da yanındakilerin de kahkahaları dolar taşardı ortamdan. Ne olduysa sonraları oldu işte. Her gelen işi kabul etmesi, her çıkan fırsata atlaması, gezilerinden ve sosyal hayatından kopamayıp işlerini ertelemesiyle de büyüye büyüye altından kalkılmaz hale geldi sorumlulukları. 

Seçim yapmak zorunda olduğunda hep eğlenceyi seçer, işleri ertelerdi. Ne de olsa yapardı, çocuk oyuncağı gibiydi ona bu işler. Daha çok küçük yaşlarından beri böyleydi Elif, sınıftakilerin bir saatte anlayacağı konu için ona on dakika yeterdi. Ödevlerini yapmasa da derslerini geçebileceğini, sınıf birincisi olabileceğini daha ilkokuldayken öğrenmişti. Ne olmuştu da bugün bu hallerdeydi peki?


Hayat ona yeterince şans vermişti ve o da hepsini tüketmişti. Şimdi bütün o yılların acısını çıkarırcasına çalışması gerekiyordu ama onun buna hiç niyeti yoktu. Yarın yapabileceği bir işi bugün yapmak ona zarar etmek gibi gelirdi. Ama işte olan olmuştu artık; bir kenara sinmiş, kitlenmiş, ağlamaktan yorulmuş, kendine küsmüş bir haldeydi. Kurtarılmayı bekliyordu sanki.

Arkadaşları her zaman canının bir parçasıydı, kardeş gibi görürdü onları. Ece'yi aramak geldi aklına, belki o anlardı onu. Ecenin gelmesiyle çözüldü de gerçekten ilk düğüm. Önce yüzünü ellerini kollarını yıkadılar birlikte, sonra biraz da su içirdi Ece dostuna. Sanki içinde yanan yangınlara su döküyorlardı birlikte. Bir liste çıkardılar Ece’yle. Önem sıralaması yaptılar. Şimdi de bütün işleri bir anda bitirmek istiyordu Elif. Neyse ki Ece'yi dinledi ve adım adım emniyetli bir şekilde yürümeyi kabul etti bu uzun yolda. Bir daha işlerini ertelemeyeceğine dair söz verdi kendine. 

 &

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir. 

Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarımızı  buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. İyi ki elifin bu durumdan nasıl çıkacağı konusunda ona yardımcı olan bir arkadaşı var. Hayırlı arkadaşlarımızın olması dileği ile.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazıydı. Hayırlı arkadaşlarımız olması dileği ile.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder