Yol Yanlış Ama Nasıl Güzel

YOL YANLIŞ AMA NASIL GÜZEL

Leyla genç yaşlarda okuldan yeni mezun olmuş, kariyerine yeni başlamış bir genç kızdı. İşini çok sever, tatil günlerinde bile iş yetiştirmek isteyen biriydi. İş sebebi ile çoğu zaman bir arada olduğu üstlerinden biri olan Emrah Bey'e ilgi duyduğunu fark etti. Emrah Bey evli ve çocukları olan biriydi. Onun için bunu kendine konduramıyor, "Yok canım ne alakası var, daha neler." gibi kendi kendine konuşup üstünü örtmeye, düşünmemeye çalışsa da ertesi gün yeniden bir araya geliyorlardı ve yeniden duygularına yenik düşüyordu. Ne yapacağını bilmez halde "Böyle bir şey olamaz, bu yanlış bir şey." diye içi içini yiyor, nasıl uzak duracağını düşünürken işi bırakmak aklına geldi. Ama işine o kadar düşkün, o kadar bedel ödemişti ki buna da cesaret edemezdi. Onunla zaman geçirmek, gülmek, çalışmak Leyla'ya keyif veriyor ama bir yandan vicdanı susmuyordu. Günler günleri kovalarken Emrah'ın ona bakışları tonlamaları kelimeleri değişti, artık karşılık da alıyordu. Karşı koymak daha da zor hale gelmeye başlamıştı.

İnsan yanlış yolda yürür mü? Yürür, ama nasıl? Önce yolun başında duraklar, oralarda dolanır, vicdanının sesi azalır, azalır, azalır, sonra o yolda koşar bile... 

"Bir şeyin başı keyifli ise toplamda zarar görür." der Deneyimsel Tasarım Öğretisi. Çikolata yersin, pasta yersin sonra o şeker kilo olarak sana geri döner, onun gibi. Bambaşka bir şey de yaşıyor olsa, insan sonuçta zarar görecekse ne kadar kar etmiş oluyor? Kazancına, çıkarına bu kadar düşkün olan insan nerede yanılıyor?

Artık ilişkileri için "Yol yanlış ama nasıl güzel" diyebildikleri evredelerdi. Emrah karısından bıktığını, mutsuz olduğunu, Leyla'nın ona iyi geldiği gibi şeyleri söylemeye başlamıştı. Bunun iyiye mi işaret ettiğini düşünürken Leyla bir arkadaşının paylaşmış olduğu bir sözü okuyup, düşünmeye başladı:

"İnsanoğlunun duyguları aktifleştikçe kısa süreli düşünmeye başlar ve doğru kararlar vermekte zorlanır."

Leyla başını iki elinin arasına aldı. Emrah'ın çocuklarını, karısını düşündü: bazı zamanlar onlarda bazı zamanlar kendisinde kalacağını, yaşayacağı zorlukları, çocuğu olsa karısının üzerine kayıt yapılacağını çocuğunun okul süreçlerini, kendi akrabalarının bu duruma ne diyeceğini, arkadaşlarının nasıl tepki vereceğini. Karısına yapan bana da yaparsa diye mahvolmuş kariyerini, çocukla ortada kalışını düşündü. Uzun vadede düşünmek insanın bilincini açar doğru tepki vermesini kolaylaştırır.

Düşünecek iki üç günü olmuştu ve kararını verdi Emrah'la konuşup tüm irtibatlarını kesmeleri gerektiğini söyleyecekti. Sonunda "Daha çok üzüleceğime, şimdi bir kaç ay üzüleyim." dedi ve doğru tepkiyi verebildi.

Evet acı ama şimdilik acı. Her şey gibi o da geçecek…

 &

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir.


 Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarımızı  buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Keşke her yanlıştan iş işten geçmeden dönebilsek

    YanıtlaSil
  2. Herşey geçici olmasaydı nasıl katlanırdı insan. Doğru yoldan ayrılmamak dileğiyle... Yazanın emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 tebrikler leyla

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel aktarıldı. Tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Güzel anlatıldı teşekkürler ederim. Doğa gereği herşeyin zıt olur. İnsanoğlu duygularıyla düşünmeye başlar bazense mantığıyla düşünür ona gore karar verir düşünceler gekim gücüyle ve duygular gücüyle çekim olur kararlarimizi öğle gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  6. Leyla cesaret ederek yanlışından dönmeyi başarmış. Güzel bir hikayeydi. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir son :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder