Denge ve Önemi

 

DENGE VE ÖNEMİ

İnsan bu hayata gözlerini açtığı andan itibaren çevresindeki farklılıkları görmeye başlar. Kimi hareketli bir hayat sürdürmek isterken, kimi sakinlik arar... Hayatın içinde belli başlı aşamalardan geçer, bazen sevinir bazen üzülür.

Uyandığında güzel bir mesajla gününü güzel başlatabilir, ancak günün akışında yaşantılarla beraber mutluluk da vardır, hüzün de. Başladığı gibi bitiremeyebilir insan gününü.

Ama toplama baktığında, bu farkın azalmasını ister insan. Hüzün ve mutluluk denge ister hayatta. Denge ile huzur bulmak ister. Huzuru ararken her zaman planlarımız gerçekliğe uyumlu olmayabiliyor. Akış içerisinde fark edemediği sapmalarla karşılaşabiliyor...

Peki neden fark edemez insanoğlu? İş işten geçtiğinde neden karşılaştığı sonuca üzülür, hayal kırıklığına uğrar?

Koşuşturma içerisindeyken farkı fark edemediğinden. "Beni gerçek mutluluğa götüren şey nedir?" sorusunu yanıtsız bıraktığından. İşte bu soruları kendi kendine sorup samimiyetle cevaplar ararken yaşadığı şeydir aslında mutluluk.

Bu hayatı nasıl iyi ve kaliteli hale getirebiliriz? Nasıl yaşamalıyız ki hem içimizde hem dışımızda o huzuru hissedebilelim?

Çok uzakta aranmamalı bu soruların cevabı; hemen dibimize, kendimize dönüp bakmalı. Önce insan kendini bilip kendine yatırım yapmalı. Kendini gerçek anlamda tanıdığında yaklaşır istediği huzurlu hayata.

Neydi hayatın içinde huzur bulabilmenin sırrı?

Dengeli yaşamak!

Peki nasıl dengeli yaşar insan, neler yapmalı bu denge için, şuan dengeyi kaybettiyse hayatında, iş yoğunluğu çoktan ağır basmaya başlamışsa nasıl getirecek işiyle ailesini dengeye?

İş, aile, sağlık, nakit ve vakit derken, onca karışıklığın içerisinde nasıl doğru formülü bulup hayatında kıvamı tutturacak?

İşin özü dengede gizli. Bunun için ise bulunduğu yerden fazla uzaklaşmasına gerek yok.

Çünkü denge, insanın özünde gizli.

Ve insan gerçekleri hayatına almaya başladıkça, kendini tanımaya, özüne dönmeye ve dengeye gelmeye başlar.

 &

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir.


Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarımızı  buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Dengede bir hayat sürmek dileği ile.. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder