Oyuna Devam

 

OYUNA DEVAM

Yetmişlerin, seksenlerin, biraz da doksanların çocuklarıyız biz... Sokakta oyun oynamayı da bilgisayarda oyun oynamayı da bilen, siyah beyaz tüplü televizyonu da “Qled” incecik televizyonu da izleyebilen, “walkman”den de, “bluetooth” kulaklıktan da müzik dinlemiş olan ve belki de on-yirmi yılda değil de yüzyıllarda insan ömründe ancak meydana gelebilecek değişimleri yaşayıp uyum sağlamış ve hepsini de hayatına alabilmiş insanlarız.

Dünyanın sonuna mı kaldığımızdandır nedir; görmediğimiz yaşamadığımız pek bir şey kalmadı. Belki de dünyada ilk defa, bu kadar büyük çapta bir salgına şahit olduk ve evlerimizden çıkamadık. Dünyanın üçüncü büyük depremiyle, asrın felaketine şahit olup evlerimize giremedik. Allah insana kaldıramayacağı yükü vermezmiş ya, güçlüymüşüz herhalde ki hepsinden sağ çıkabildik. Belki de sokakta oynamayı bildiğimiz için dayanabiliyoruz bunlara da... Hani yakan topun en heyecanlı yerinde düşersin. Taraflar oyunu bırakıp seni kaldırır, yaraların sarılınca belki ortaya geçemezsin ama atıcı olur, top atarak oyuna dahil olursun ve oyun yeniden başlar ya... Sanırım hayata dair öğrendiğimiz en doğru stratejiymiş bu. Oyuna yeniden başlamak...

Oyun bizi çıkarmadan kendi kendimize oyundan çıkmamak... 

Hayat bizi elemeden kendimizi elememek...

Hala nefes alıyorsak her şeye hakkımız var demektir. Üzüleceğiz, canımız yanacak, gözyaşı dökeceğiz ama devam edeceğiz. Hala nefes alıyorsak sınavımız devam ediyor demektir. Kaybettiğimiz sevdiklerimizle görüşebilmek için sınavımızı geçmek zorundayız. Bu coğrafya bunun örnekleriyle dolu. Onlar kendi dönemlerinde koşullar ne olursa olsun kendilerini elemediler, tarih onları yazdı. Sıra bizde! Kaldığımız yerden olmayabilir ama yeni bir oyun kurarak oyuna devam etmek zorundayız. Geride kalanlar için, kendimiz için, ülkemiz için yapılacak çok şey var. Koşamayabiliriz ama ayağa kalkmakla başlayabiliriz. Tarih bizi de yazmalı. Metanetimizi, cesaretimizi, azmimizi ve her şeyden önce iyi niyetimizi... İyi dileklerle yola devam etme zamanı!

 &

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir.

Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Her şeyimizi kaybettik sıfıra indik. Şimdi ne yapacağız? Çay koy her şeyi yeniden başlayacağız . Dünyanın son zamanları neler neler gördük. Allah dağına göre kar verir. Allah kaldıramayacağımız yükü vermez. Son sahnede doğru tepkiyi vermek niyeti ve duası ile ellerinize, kalbinize sağlık Çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok zor olacak evet ama bu süreçten sonra daha güçlü olacağız inşallah..

    YanıtlaSil
  3. Gülbahar Yurdusever2 Mart 2023 07:18

    İnsAllah... Allah sabredenlerle ve azmedenlerle beraberdir🙏

    YanıtlaSil
  4. merve buyuran15 Mart 2023 15:06

    Yaşadıklarımızdan olumlu yada olumsuz sonuç çıkartıp yola devam etme zamanı..

    YanıtlaSil
  5. Yaaa bir de horoz diye bir oyun vardı İşte önce üst üste dizilen taşları devirir kaçardık. Yakalanmadan tekrar dizen kazanırdı.
    Oyun bitince de üzülen yok.
    “Hadi bir daha” deyip tekrardan güzelce dizerdik..
    Şimdi de öyle değil mi.?
    Bir mahalle oyununda değil belki de ama hayat oyununda taşları yeniden dizip “horoz!” diyeceğimiz yerdeyiz aslında..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder