Beş Yıldızlı Mutsuzluk

BEŞ YILDIZLI MUTSUZLUK

Sabahın erken saatlerinde herkesin çok istediği ama gelemediği beş yıldızlı otelin balkonunda elindeki kahveyle uzaklara bakıyordu Nurbanu. 


“Galiba ben iyi biri değilim,” diye geçirdi içinden. Bir insanın sahip olmak istediği ne varsa sahibim ama mutlu da değilim. Bu hayata karşı nasıl bir nankörlük böyle? Keşke içimdeki bu huzursuzluğun sebebini çözebilseydim.


Kendisi gibi gün doğmadan hemen önce uyanıp balkona fırlamış ama mutlu oldukları her hallerinden belli iki arkadaşı görünce; “İnsanlar bu denli mutlu olacak sebepleri nerden buluyor?” diye düşündü. 


İki arkadaş heyecanlı heyecanlı günün programını yapıyordu:

“Şimdi seraya gidip mahsülleri toplarız. Verilen adreslere de biraz biraz bırakır öğle sıcağı bastırdığında döneriz tekrar.” 



“Ay Ayşe, burada bile yapacak bir iş buldun ya? Pes doğrusu. Ama iyi de oldu bir domatesi yetiştirmenin ardındaki öyküyü de öğrenmiş olduk. Yapraklarına bakıp hangi elementin eksik olduğunu anlamaları kısmı beni çok etkiledi. İyice belirginleşen yaprak belirtilerinden sonra domatesi kurtarmak güçleşir. O yüzden zamanında ve doğru analiz yapılmalı.


Hayatımızda da böyle değil mi?

Anlamlandıramadığımız ama yolunda olmadığını hissettiğimiz şeyler…

Zamanında ve yerinde doğru analizler yapamadığımız için kaybettiğimiz değerler…

Probleme takılıp düşünmediğimiz sebepler…

Ve tabii ki kaçınılmaz son mutsuzluk


“İnsan bu hayatta mutsuz olacak sebebi nereden bulur anlamıyorum,” dedi Ayşe. “Üretim gibi, öğrenmek gibi şeyler varken insan mutsuz olacak zamanı nereden bulur hayret edici gerçekten.”


Nurbanu olduğu yere çakılıp kaldı. Sanki bu iki arkadaşı onun zihnini okumuş gibi, bir süredir onun kafasını kurcalayan soruların cevabını verdiler. Bazen sorular sorarız ve hayat bize cevaplarını gönderir. Kimi yakalar peşinden koşar, kimi hiç duymamış gibi yapar ve devam eder. 


Derin düşüncelere dalıp, gözlerinden yuvarlanırken damlalar, şimdi anlıyordu beş yıldızlı otelin uzak manzarasında gülerek keyifle çalışanların sebebini Nurbanu. “Hayat sadece cevap vermedi, belki de beni mutluluğa davet etti,” deyip selam verdi. 


“Günün güzelliğinden nasibiniz bol olsun.”

&

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla çocuğuyla nasıl daha iyi bir ilişki kurabilir, eşiyle nasıl mutlu olabilir, patronuyla iş arkadaşıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabiliri öğrenir.


Yorumlar

  1. Hayat duyurmak istediğini her türlü duyuruyor .. işitenlerden olmak duası ile :)

    YanıtlaSil
  2. Günün güzelliğinden nasibiniz bol olsun. Ne güzel bir dua Ne güzel bir selam. Üretmeyen bir insanın mutlu olmaya hakkı olmuyor. Oysa insanlar imkanlar arttıkça daha mutlu olacaklarını zannediyorlar. Dolayısıyla Nur Banu gibi imkanları çok ama mutsuz, insanlara çok güzel mesajlar vermiş yazınız...

    YanıtlaSil
  3. Nerde hareket orda bereket , hem somutta hem soyutta 😊

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir dua.. kaleminize sağlık olsun. İşitenlerden ve idrak edenlerden olalım inşallah

    YanıtlaSil
  5. Bir şeylerin eksikliğini başka şeylerle tamamlamaya çalışıp mutluluğu getirenin sahip olduklarımız olmadığını fark etmek, mutsuz olduğumuzda dönüp kendimizi irdelemek bilinci ne büyük. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Üretimde olmak bir yandan da ihtiyaç gidermek ekstra mutluluk sebebi..😍

    YanıtlaSil
  7. Mutlu olmak için sebebe ihtiyacımız yok Allah razı olsun 🥰

    YanıtlaSil
  8. Bazen sorular sorarız ve hayat bize cevaplarını gönderir. Ne mutlu cevap gelince harekete gecenlere

    YanıtlaSil
  9. Hayata sorduğumuz soruların cevabının nerede ve ne zaman geleceğini bilemeyiz. Gözü, gönlü, bilinci açık, duyabilenlerden olmak duasıyla. ❤️

    YanıtlaSil
  10. 'Bazen sorular sorarız ve hayat bize cevaplarını gönderir. Kimi yakalar peşinden koşar, kimi hiç duymamış gibi yapar ve devam eder. ' O cevapları kaçırmamak dileğiyle. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Merve buyuran16 Mart 2023 21:57

    Mutluluk imkanlarımızla doğru orantılı değil. Küçük şeylerle mutluluğu yakalamak çok önemli. Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder